Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  Εναλλακτικός τουρισμός είναι μια πλειάδα μορφων τουρισμού πέρα απο τον τουρισμο για την αναψυχή και γνωριμίας νέων τόπων. Πάμε να δούμε για την περιοχη της Καστοριάς ποιές μορφές εναλλακτικού τουρισμού μπορεί να υποστηρίξει.


Αποτέλεσμα εικόνας για εναλλακτικός τουρισμός1) Φυσιολατρικός Τουρισμός πλουσια η περιοχη με την απο τα φυσικά της κάλοι περιτριγυρισμενη απο βουνά,λίμνες ,ποτάμια με διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία,ορειβασία,rafting κ.α στην φύση οι οποίες έχουν έντονο το στοιχείο της περιπέτειας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν σε ξενώνες ή κάποιους αθλητικούς συλλόγους που ασχολούνται με το βουνό και γενικοτερα με δραστηριοτητες κοντά σε αυτο το περιβάλλον για να πληροφορηθούν.

2) Αγροτουρισμός: Υπάρχει κόσμος απο την Ελλάδα και από το εξωτερικό κυρίως που θελει να φύγει από τα μεγάλα αστικά κέντρα ο οποίος αναζητα δραστηριότητες πως είναι η ζωή σε ένα χωριό κοντα σε οικόσιτα ζώα και κηπους. Να τονίσουμε ότι  η διαμονή τους ειναι πολυήμερη.

3) Κυνηγετικός Τουρισμός: Υπαρχούν κυνηγιτικοί σύλλογοι απο όλη την Ελλάδα με πολλούς ενδιαφερόμενους κυνηγούς που μπορούν να επισκεφτούν τα βουνά μας ωστε να κάνουν νόμιμα τους επιτρεπόμενους μηνες  το χόμπι τους. 

4) Αθλητικός Τουρισμός: Η λίμνη μπορει να φιλοξενήσει πανελληνιες και διεθνής διοργανώσεις κωπηλασίας, κανό καγιάκ και θαλάσσιου σκι καθώς και προετοιμασίες ομάδων.  

5) Εκκλησιαστικός Τουρισμός: 72 οι Βυζαντινες οι εκκλησιες με τα μοναστήρια είναι ένας θρησκευτικός πλούτος ο οποιος μπορει να προσεγγίσει χιλίαδες επισκέπτες το χρόνο.

6) Πολιτισμικός Τουρισμός: Βυζαντινο, Λαογραφικό, Μακεδονικού αγώνα, Αρχαιολογικό πολλα μουσεία υπάρχουν για να γνωρίσει κάποιος τον πολιτισμό της περιοχής.

7) Συνεδριακός Τουρισμός: Ποιός σύνεδρος δεν θα ήθελε να βρίσκετε στην Καστοριά για το συνέδριο του; Αφου πληρή και σε εγκαταστάσεις αλλά και ομορφιά.

8) Οινοτουρισμός: H Καστοριά συγκαταλέγεται συγκαταλεγεται σε μια οινοπαραγωγικη περιοχή με πολλές διακρίσεις του κρασιου της. Υπάρχει κόσμος που ταξιδευει να βρεθεί σε αυτό τον τόπο  να δοκιμάσει το κρασί του και να συγκρινει.

9) Γαστρονομικός Τουρισμός: Υπάρχουν οι τουρίστες που θέλουν να γεύονται τα τοπικά φαγητά της κάθε περιοχής και η Καστορια τα διαθέτει.

10) Ιαματικός Τουρισμός : Υπάρχει κόσμος ο οποίος ταξιδεύει για αυτού του είδους την θεραπεία ωστε να νιώσει καλύτερα αλλά και για ευξεία. Τα Ιαματικά λουτρά της Αμουδάρας το προσφέρουν.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου